...Είπα στη μυγδαλιά: «Αδερφή, μίλησέ μου για το Θεό». Κι η μυγδαλιά άνθισε.(Νίκος Καζαντζάκης)...

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Εν αρχή ην ο λόγος.

5.10.2015
Εν αρχή ην  ο λόγος.

Ερμής Σύνοδο με Βόρειο Δεσμό , Ερμής  Χιαστί  με Ποσειδώνα








Λόγος. - Έννοια κυρίαρχη τόσο  στην Χριστιανική Θρησκεία όσο και στην αρχαία ελληνική φιλοσοφία.
Η Αποκάλυψη του Ιωάννη, αρχίζει με το «Εν αρχή ην ο λόγος και ο λόγος ην προς τον Θεόν και Θεός ην ο λόγος» ενώ στην Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία η έννοια του Λόγου κατέχει κεντρική θέση στη φιλοσοφία του  Ηρακλείτου , ο οποίος λέει : «Μην ακούτε εμένα αλλά τον Λόγο· ο Λόγος αυτός δεν είναι δικός μου ούτε δικός σας, είναι κοινός». ενώ σε άλλο σημείο λέει ότι «οι άνθρωποι συχνά τον αγνοούν και φέρονται σα να διαθέτουν ξεχωριστή δική τους λογική». 

Ο Λόγος δεν μπορεί να αναλυθεί στο πεδίο του Νού , αλλά μόνο να συλληφθεί εσωτερικά, κάτι που κάνει τον άνθρωπο να θέλει να γνωρίσει τον Εαυτό του. Άλλωστε ο Ηράκλειτος είπε ότι  «διερεύνησε τον εαυτό του» ενώ ο Σωκράτης ονόμαζε «δαιμόνιο» τον θεϊκό Λόγο που οδηγούσε τον άνθρωπο στο μονοπάτι της Αυτογνωσίας.

Ο Λόγος λοιπόν βρίσκεται πίσω από την επιφάνεια των πραγμάτων , στη δομή του Κόσμου, τηρεί την τάξη , το μέτρο και την Αρμονία είναι η αρχή και το τέλος, η αιτία μα και το αποτέλεσμα , ο σκοπός και το ζητούμενο.

Το μεγαλύτερο και κρισιμότερο ερώτημα που μπορεί να θέσει ο Άνθρωπος στον ίδιο του τον εαυτό , όντας μικρογραφία του Σύμπαντος, του Όλου, είναι «Ποιός είναι ο Λόγος της Ύπαρξής του»

Η απάντηση θα έρθει από τον Συμπαντικό Λόγο, το Θεϊκό Λόγο με τον οποίο είμαστε όλοι Συνδεδεμένοι αφού η Νομοτέλεια και η Τάξη του διέπει την Ύπαρξη μας. 

«Όπως είναι Πάνω έτσι είναι και Κάτω» λέει η Ερμητική Φιλοσοφία

Αυτό ακριβώς εννοούσε  ο Σωκράτης όταν έλεγε ότι το να γνωρίσεις τον εαυτό σου είναι σα να γνωρίζεις όλο το Σύμπαν αφού το να ρωτήσεις το Λόγο της Ύπαρξης σου σε φέρνει σε επαφή με το Λόγο του θεού, το Λόγο του Σύμπαντος.

Γιατί για κάποιο Λόγο είσαι εδώ , το αίτιο μα και το αποτέλεσμα μαζί.

Για όσους έχουν ήδη υποβάλει αυτό το ερώτημα στον εαυτό τους αυτές οι μέρες προσφέρονται για να έρθουν πιο κοντά στην απάντηση τους.

Για όσους δεν το έχουν κάνει ακόμα είναι μια καλή περίοδος να το πράξουν γιατί θα εισακουστούν πιο εύκολα.

Και τούτου γιατί ο Ανάδρομος Ερμής σχηματίζει σύνοδο με το Βόρειο Δεσμό ο οποίος συμβολίζει για τον καθένα από εμάς το μονοπάτι που πρέπει να ακολουθήσει η Ψυχή  για να εκπληρώσει το σκοπό της Ενσάρκωσης της.

Δηλαδή ο Ερμής – Ατομικός Λόγος,  συναντά τον Προορισμό του , τον Σκοπό του , το Λόγο του.

Κάνε μια Αναδρομή σου λέει ο Ερμής στο παρελθόν σου, σε αυτή τη Ζωή,σε παρελθούσες Ζωές, αν σου επιτρέπεται, και μάθε κάτι για το Σκοπό σου,τον Μοναδικό Σκοπό σου, το Ζητούμενο της Ψυχής σου. Έλα πιο κοντά στο Λόγο της Ύπαρξης σου.

«Διερεύνησε τον Εαυτό σου» όπως ο Ηράκλειτος, γιατί ο Ερμής είναι Έρευνα.

Ένωσε το Παρελθόν με το Παρόν,  γιατί ο Ερμής είναι Ένωση .

Δώσε Φώς στο Μονοπάτι της Ψυχής σου γιατί ο Ερμής είναι Φώτιση.

Ο Ποσειδώνας σε όψη Χιαστί θα σε βοηθήσει εκεί που ο Νους θα φέρνει αντιστάσεις, για να χρησιμοποιήσεις τη Διάνοια, τη Διαίσθηση ,την Έμπνευση σου. 

Και μακάρι η απάντηση να σου είναι τόσο ξεκάθαρη που το μόνο που θα μένει να ειπωθεί είναι «Καλό ταξίδι»





8 σχόλια:

  1. Εν αρχή ην ο λόγος, ο λόγος ην προς το θεό, και θεός είναι ο λόγος.

    Με ποια έννοια όμως είνε θεός ο λόγος?

    Θεός/Θέαση, Θεός = ότι θεάται

    Με την έννοια ότι ο λόγος φέρνει σε θέαση το ΝΟΗΜΑ της κάθε λεξξης το λόγου, και το νόημα της κάθε λέξης είναι το όνομα της, και το όνομα είναι ο ΝΟΜΟΣ εκάστου πράγματος, όποιος λοιπών έχει το όνομα του αντικειμένου το γνήσιο, έχει το σύνολο των ιδιωτητων του ονομαζωμένου Π Χ,
    Κόραννος ( Δωριστή) = Βασιλεύς Κ = κάτω εδώ στη γη Ο = σε χώρο περιορισμένο ΡA = φως η’ και ΡΑΞ (ρεξ) = Βασιλεύς, ΝΝ = με νου και νόμο εξουσιοδωτημένος από το δημιουργό θεό,
    Κόραννος επωμένως, = Βασιλεύς…και έτσι μόνο μπωρούμε να εξηγησώμαι και τη λέξη Κοράνι ως Βασιλικό διάταγμα επωμένως? ο λόγος μας έφερε σε θέαση εδώ το νόημα «εν αρχή ην ο λόγος και ο λόγος ην προς το θεό (άνθρωπο που θεάται) και θεός ην ο λόγος = (μας κάνει ΘΕΑΤΟ το νόημα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eξ,ου' και "Αρχή σοφίας ή των ονομάτων επίσκεψης" που έλεγε ο Αντισθένης

      Διαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ένωσε το Παρελθόν με το Παρόν, γιατί ο Ερμής είναι Ένωση .

    Δώσε Φώς στο Μονοπάτι της Ψυχής σου γιατί ο Ερμής είναι Φώτιση.

    Σωστά
    Μια δέσμη φωτός (Λάϊσερ) μπορει να διάβαση τη θερμοκρασία στην επιφάνεια της Σελήνης Μια άλλη δέσμη φωτός (ακτίνα Χ ) μας φέρνει σε θέαση το παρελθόν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΡΜΉΣ = Ήλιου Ακτίνες = ΦΩΣ
    ΜA-REA η Μαρία = φως Ηλιακό που ρέει στη Μαωρα μας ΓΗ = Παρθένα = δεν αναμιγνύεται με τίποτα....

    Τον Λόγο της Ύπαρξης του ανθρώπου τον λέει ο Παπάς στην εκκλησία "δούλος του θεού" ο άνθρωπος είναι υπηρέτης του θεού....Θεός = το φως που μας παρέχει όλες τις πληροφορίες είμαστε Υιοι του θεού (φωτός) αλλά το φώς δεν έχει λόγο να εκφραστεί, o άνθρωπος έχει αναλάβει αυτή τη δουλειά, το μυιαλο μεταφράζει της σκέψεις και η Μπούκα "BOOKA" την εκφράζει Ο λογος τυπώνεται δε, στο Βιβλίο η ΒΟΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εν αρχή ην ο λόγος και ο λόγος ην προς τον Θεόν και Θεός ην ο λόγος δέν είναι του Ιωάννη
    Ο Ιωάννης το έγραψε αλλά ο Ιησούς οπωσδήποτε θα του είχε υπαγωρέψει όλη την αποκαλυψη o Ιωάννης ήταν ο μόνος που θα μπωρούσε να το κάνει από όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είπα στη μυγδαλιά: «Αδερφή, μίλησέ μου για το Θεό». Κι η μυγδαλιά άνθισε.(Νίκος Καζαντζάκης)...

    Τότε γιατί ο Ιησούς δεν πήγε στη Αμυγδαλιά να φάει αμύγδαλα αλλά στή συκιά για σύκα?

    ΜΑΤΘΑΙΟΣ 21:19-27 ΜΑΡΚΟΣ 11:19-33 ΛΟΥΚΑΣ 20:1-8

    ΑπάντησηΔιαγραφή